1
Германският министър на финансите Волфганг Шойбле ще предложи умерено намаляване на данъците за хората с ниски и средни доходи след изборите=
Шойбле е представител на консервативния Християндемократически съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел, припомня Ройтерс, цитиран от БТА.

ХДС постави в центъра на предизборната си програма сигурността и намаляването на данъците. Основният конкурент на консерваторите е лявоцентристката Германска социалдемократическа партия (ГСДП), която леко изостава в социологическите проучвания. Тя се опитва да привлече избиратели с планове да преразгледат някои реформи на трудовия пазар и системата за социално осигуряване, които най-силно засягат по-бедната част от обществото.

Освен това ГСДП обещава и увеличаване на инвестициите в инфраструктура. "Искаме умерено намаляване на данъците", каза Шойбле пред телевизия "Цет Де Еф". Министърът отхвърли идеята за поемане на нови дългове, тъй като това би нарушило балансирания бюджет. Това е причината да нямаме неограничена възможност да намаляваме данъци, каза Шойбле.

По думите му данъчните намаления ще бъдат на стойност около 15 млрд. евро годишно. Според експерти това е твърде малко, за да насърчи частното потребление.

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие обяви вчера доклад, според който данъчното бреме в Германия е второто по големина сред развитите страни, припомня Ройтерс.  Сподели

ЛАЙФ Дария Симеонова от ”Откраднат живот” се сгоди
Дария Симеонова обяви в "На кафе", че се е сгодила и показа пръстена.
Хановeрският принц Кристиан се ожени в Перу Семейство Тръмп прегърнати на път за хеликоптера