1
Европейската антимонополна комисия одобри придобиването на VocaLink Holdings от Mastercard.
Mastercard коментира решението на държавния орган за защита на конкуренцията във Великобриатания - Competition & Markets Authority (CMA) за приключването на сделката по планираното придобиване на VocaLink Holdings Limited. CMA одобри финално представените документи в защита на посочените от регулатора по-рано през годината съображения във връзка със сделката.

Очаква се тя да бъде сключена през следващите седмици.

“Вярваме, че бъдещето на плащанията ще бъде дефинирано по избор,“ каза Майкъл Мийбах, главен продуктов директор на Mastercard. “Добавяйки плащания чрез банкови сметки към нашата мрежа за картови разплащания, успяваме да разширим обсега на това, което правим и начина, по който го правим. Заедно ще бъдем един партньор, който ще удовлетвори всички изисквания на бизнеса, правителството и потребителите, свързани с разплащанията.

“Като лидер чрез разплащанията с банкови сметки, технологията на VocaLink задвижва мигновените плащания (известни още като технологията Fast ACH) на най-големите световни финансови пазари. Това включва Великобритания, Сингапур и Тайланд, като стартът на услугата в САЩ е планиран за по-късно тази година.

Придобиването ще даде възможност на Mastercard за по-стратегическа роля не само на пазара във Великобритания, но и на други пазари по света. VocaLink ще допринесе към дейността на Mastercard с високо квалифициран екип от експерти, уникална технология, базирана на разплащания чрез банкова сметка, както и услуги като анализ и контрол на злоупотреби.

Комбинацията ще позволи по-цялостен подход към търговията на дребно, p2p и b2b плащания и по-богата гама от услуги.
 Сподели

ЛАЙФ Художничка осъди Брад Пит и Анджелина Джоли
Френски съд осъди дружеството, управляващо имението на Анджелина Джоли и Брад Пит в южната част на Франция, да заплати над половин милион евро на френска художничка-осветителка, която е работила там. Дружеството на Бранджелина "Шато Миравал" се грижеше за едноименната собственост в Южна Франция, закупена от звездната двойка през 2008 година. В разкошния замък на холивудските знаменитости Оди Судан е правела своите светлинни инсталации, след което не й е било заплатено. По нейн
Мира Добрева хвали красотата на дъщеря си Диляна Попова на почивка с Борил и сестра си