1
Китай строи най-голямото летище в света, което трябва да бъде готово само за 40 месеца.
Това информира в електронното си издание германското списание "Шпигел", цитиран от БТА.

Проектът "Морска звезда" започна през септември 2015 г. и се планира шестте ръкава на терминала с характерна форма да заработят до 2019 година. В края на февруари строителната площадка, разположена на около 60 км южно от китайската столица, бе инспектирана лично от президента Си Цзинпин, който искаше да се увери, че по проекта няма да има забавяния.

Само това посещение би трябвало да е достатъчно, за да засили натискът над изпълнителите да приключат работа навреме и точно на 15 юни 2019 г. първият самолет да излети от новото летище, отбелязва "Шпигел".

Първоначално авиовъзелът ще обслужва 45 милиона пътници годишно, а по-късно се очаква броят им да скочи до 100 милиона годишно. Китай вече може да се похвали, че е страната с най-много летища в света. През 2006 г. те бяха 140, оттогава са открити още 60, а до 2025 г. правителството планира да бъдат построени нови 124 летища.

Периодът от четири години, планиран за строителството на новото престижно летище на Пекин, е по-скоро изключение. Толкова дълго трае изграждането само на най-важните и големи проекти, посочва китайски проектант на летища. Средно строителните дейности приключват за две-три години.  Сподели

ЛАЙФ Художничка осъди Брад Пит и Анджелина Джоли
Френски съд осъди дружеството, управляващо имението на Анджелина Джоли и Брад Пит в южната част на Франция, да заплати над половин милион евро на френска художничка-осветителка, която е работила там. Дружеството на Бранджелина "Шато Миравал" се грижеше за едноименната собственост в Южна Франция, закупена от звездната двойка през 2008 година. В разкошния замък на холивудските знаменитости Оди Судан е правела своите светлинни инсталации, след което не й е било заплатено. По нейн
Мира Добрева хвали красотата на дъщеря си Диляна Попова на почивка с Борил и сестра си