1
Румъния няма да въвежда прогресивен данък. Освен това плоският данък ще бъде намален от 16 на 10%.
Румънският печат пише днес, че финансовият министър Виорел Щефан е опровергал информацията, появила се в онлайн медии, че от догодина в Румъния ще бъде въведено прогресивно данъчно облагане вместо актуалния плосък данък върху доходите.

Министър Виорел Щефан уточни също, че от 1 януари 2018 година размерът на плоския данък ще бъде намален на 10 процента вместо сегашните 16 процента, пише по темата румънският вестник "Капитал", цитиран от БТА.

Изданието пише още, че на среща между управляващите и бизнеса вчера е обсъдено от догодина доходите до 2000 леи /865 лева/ да станат необлагаеми. Финансовият министър окачестви и като "абсурдна" появилата се информация за "национализация" на частните пенсионни фондове, пише вестник "Зиарул финанчиар".

Изданието "Економика"отбелязва, че ден по-рано администраторът на частните пенсии "НН Пенсии" е разпространил писмо към клиентите си във връзка с информация за възможно национализиране на частните пенсии. От администратора посочиха, че са разпространили писмото, след като от ръководството на Националнолибералната партия неотдавна са повдигнали тази тема и поради тази причина е бил необходим официален отговор от страна на управляващите за изясняване на ситуацията.

Финансовият министър Виорел Щефан каза на правителствено заседание в сряда, че информацията, че кабинетът възнамерява да "национализира" фонда частни пенсии, е абсурдна и неоснователна. Министърът посочи, че няма никакво политическо, икономическо, финансово или бюджетно основание, което да предизвика тази мярка.

Според министъра вторият пенсионен стълб е успешна финансова схема и ще осигури значителна пенсия в допълнение на пенсиите от държавната система.  Сподели

ЛАЙФ Художничка осъди Брад Пит и Анджелина Джоли
Френски съд осъди дружеството, управляващо имението на Анджелина Джоли и Брад Пит в южната част на Франция, да заплати над половин милион евро на френска художничка-осветителка, която е работила там. Дружеството на Бранджелина "Шато Миравал" се грижеше за едноименната собственост в Южна Франция, закупена от звездната двойка през 2008 година. В разкошния замък на холивудските знаменитости Оди Судан е правела своите светлинни инсталации, след което не й е било заплатено. По нейн
Мира Добрева хвали красотата на дъщеря си Диляна Попова на почивка с Борил и сестра си