1
Слой след слой от по 0,2 милиметра специална принтер машина използва разтопен шоколад, за да оформи триизмерни предмети в белгийската компания Мям фектъри.

Мям фектъри в белгийския град Жамблу бе отделена преди три месеца от лабораторията за "умна" гастрономия към Лиежкия университет, която проучва технологии в хранително-вкусовия сектор и разполага с четири специализирани 3D принтери, съобщава Ройтерс, цитиран от БТА.

Компанията произвежда шоколадови изделия, направени с 3D принтиране, като също така гравира шоколадови бонбони и традиционни малки дребни сладки с послания или лога за клиентите си, като близката пивоварна Бертеншан (Bertinchamps).

Пивоварната е поискала уникални награди за тези, които ще спечелят надпреварата при търсенето на великденски яйца, и е поръчала шоколадови бутилки. Шоколадовото изделие е готово да ядене веднага след принтирането, което може да отнеме от 10 минути до три часа.

Бутилките са отнели малко под три часа и за тях са използвани 24,6 метра шоколад. Компанията получава поръчки от хотели, компании и индивидуални клиенти.

Цените варират в зависимост от размера, формата и шоколада, който се поръчва. Макар най-популярен да е черният шоколад, млечният и белият също могат да бъдат поръчвани.  Сподели

ЛАЙФ Художничка осъди Брад Пит и Анджелина Джоли
Френски съд осъди дружеството, управляващо имението на Анджелина Джоли и Брад Пит в южната част на Франция, да заплати над половин милион евро на френска художничка-осветителка, която е работила там. Дружеството на Бранджелина "Шато Миравал" се грижеше за едноименната собственост в Южна Франция, закупена от звездната двойка през 2008 година. В разкошния замък на холивудските знаменитости Оди Судан е правела своите светлинни инсталации, след което не й е било заплатено. По нейн
Мира Добрева хвали красотата на дъщеря си Диляна Попова на почивка с Борил и сестра си