1
Слой след слой от по 0,2 милиметра специална принтер машина използва разтопен шоколад, за да оформи триизмерни предмети в белгийската компания Мям фектъри.

Мям фектъри в белгийския град Жамблу бе отделена преди три месеца от лабораторията за "умна" гастрономия към Лиежкия университет, която проучва технологии в хранително-вкусовия сектор и разполага с четири специализирани 3D принтери, съобщава Ройтерс, цитиран от БТА.

Компанията произвежда шоколадови изделия, направени с 3D принтиране, като също така гравира шоколадови бонбони и традиционни малки дребни сладки с послания или лога за клиентите си, като близката пивоварна Бертеншан (Bertinchamps).

Пивоварната е поискала уникални награди за тези, които ще спечелят надпреварата при търсенето на великденски яйца, и е поръчала шоколадови бутилки. Шоколадовото изделие е готово да ядене веднага след принтирането, което може да отнеме от 10 минути до три часа.

Бутилките са отнели малко под три часа и за тях са използвани 24,6 метра шоколад. Компанията получава поръчки от хотели, компании и индивидуални клиенти.

Цените варират в зависимост от размера, формата и шоколада, който се поръчва. Макар най-популярен да е черният шоколад, млечният и белият също могат да бъдат поръчвани.  Сподели

ЛАЙФ Какво не знаем за Адам Драйвър (Кайло Рен)
Междузвездният секссимвол, както от eva.bg наричат Адам Драйвър, все повече разгръща таланта си в многопластовата роля на Кайло Рен от "Междузвездни войни". „Лицето ми прилича на оригами“ – шегува се той. Жена му Джоан, с която са заедно още от студентските години, обаче обожава ръста му от 1,90 м, гарвановочерната му коса, плътните му устни, че дори и големия му нос, пишат от списанието. Вижте снимки на Адам и жена му >> Какво не знаем за него? 1. П
Коафьорката, която прави изкуство Защо се изкушаваме да пием вечерно време