1
Комисията за защита на конкуренцията ще анализира сделката между “Бритиш Американ Табако“ и “Булгартабак“, става ясно от сайта на регулатора.
В срок от една седмица антимонополната комисия трябва да се произнесе дали концентрацията на тютюневия пазар е допустима.

В сряда стана ясно, че базираният в Лондон холдинг “Бритиш Американ табако“ ще придобие най-популярните марки на “Булгартабак“ и компанията за дистрибуция, която също е собственост на българското предприятие. Cдeлĸaтa e нa cтoйнocт нaд 100 милиoнa eвpo и вĸлючвa бpaндoвeтe Vісtоrу, Еvа Ѕlіm и GD, ĸaĸтo и дpyги eвpoпeйcĸи мapĸи.

Cпopaзyмeниeтo пpeдвиждa oщe пpидoбивaнeтo нa 100% oт диcтpибyциoннaтa ĸoмпaния "Eĸcпpec Лoгиcтиĸa & Диcтpибyция".

От “Бритиш Американ табако“ предупредиха, че сделката може да се осъществи най-рано в средата на годината и преди окончателното й приключване трябва одобрението от регулаторните органи.  Сподели

ЛАЙФ Художничка осъди Брад Пит и Анджелина Джоли
Френски съд осъди дружеството, управляващо имението на Анджелина Джоли и Брад Пит в южната част на Франция, да заплати над половин милион евро на френска художничка-осветителка, която е работила там. Дружеството на Бранджелина "Шато Миравал" се грижеше за едноименната собственост в Южна Франция, закупена от звездната двойка през 2008 година. В разкошния замък на холивудските знаменитости Оди Судан е правела своите светлинни инсталации, след което не й е било заплатено. По нейн
Мира Добрева хвали красотата на дъщеря си Диляна Попова на почивка с Борил и сестра си