1
Управляващият директор на Международния валутен Фонд Кристин Лагард посочи, че еврозоната се нуждае от свой собствен финансов министър.
Това обяви тя в интервю за френския вестник Le Figaro, цитирана от БНР.

Лагард също така отбеляза, че еврозоната е по-добре екипирана, за да се справи с евентуална бъдеща криза, отколкото беше през 2008-а година. Според нея дебатите във Франция по време на президентската предизборна кампания относно запазване или отказ от еврото вредят на потребителското и на бизнес доверието.

Лагард подчерта, че изходът от френската президентска надпревара е очевидно неясен, визирайки малките разлики между основните претенденти само седмица преди втора.

Последно проучване на общественото мнение показва, че четиримата водещи кандидати за президент се ползват с доверието на около 20% от французите малко преди първия тур на изборите, който ще се проведе в неделя (23-ти април).

Според агенция Elabe за центристкия кандидат Еманюел Макрон биха гласували на първия тур 23%, за кандидата на крайната десница Марин льо Пен - 22,5%, за десния кандидат Франсоа Фийон, както и за лидера на крайната левица Жан-Люк Мелешон - по 19,5% от френските гласоподаватели.

В интервюто шефът на МВФ също така сподели, че се надява на прогрес по отношение на споделения бюджет на Европейския съюз.

Относно Гърция Кристин Лагард отново подчерта за необходимостта от преструктуриране на гръцкия дълг.  Сподели

ЛАЙФ Какво не знаем за Адам Драйвър (Кайло Рен)
Междузвездният секссимвол, както от eva.bg наричат Адам Драйвър, все повече разгръща таланта си в многопластовата роля на Кайло Рен от "Междузвездни войни". „Лицето ми прилича на оригами“ – шегува се той. Жена му Джоан, с която са заедно още от студентските години, обаче обожава ръста му от 1,90 м, гарвановочерната му коса, плътните му устни, че дори и големия му нос, пишат от списанието. Вижте снимки на Адам и жена му >> Какво не знаем за него? 1. П
Коафьорката, която прави изкуство Защо се изкушаваме да пием вечерно време