1
Голямата данъчна реформа, обещана от президента на САЩ Доналд Тръмп, може би ще се забави малко заради здравната реформа.

Това заявява пред в. "Файненшъл таймс" министърът на финансите Стивън Мнучин, цитиран от Франс прес и БТА.

Първоначалната цел Конгресът да приеме текста преди август "е твърде оптимистична и дори нереалистична в момента", обяснява Мнучин, изтъквайки, че все пак очаква промени в данъчния кодекс до края на годината. Тръмп беше принуден да изтегли своя проект за реформа на здравния закон, известен като "Обамакеър", поради липса на достатъчна подкрепа сред собствените си редици в Конгреса.

В контекста на този провал администрацията постави акцента върху данъчната реформа - друго голямо предизборно обещание - надявайки се на по-малко тежки преговори в собственото си мнозинство. Реформата на данъчния кодекс, който не е променян от 1986 година, е едно от предизвикателствата за много президенти - републиканци, както и демократи - които не успяха да го превъзмогнат поради процедурни пречки и необходимостта от компромиси.

Предвидените икономии от "Обамакеър" би трябвало да компенсират отчасти предвидените данъчни облекчения и следователно - намалението на постъпленията във федералния бюджет. Докато републиканските лидери настояват данъчните промени да бъдат "неутрални" за бюджета, тоест да не се отразяват на бюджетните постъпления,

Мнучин изтъква пред "Файненшъл таймс", че "икономическият растеж създава много приходи". Разликата между растеж от 1,8 на сто и 3 на сто е "впечатляваща", посочва той, като уверява, че според различните сценарии така създадените постъпления могат да варират с близо 2 трилиона долара.  Сподели

ЛАЙФ Дария Симеонова от ”Откраднат живот” се сгоди
Дария Симеонова обяви в "На кафе", че се е сгодила и показа пръстена.
Хановeрският принц Кристиан се ожени в Перу Семейство Тръмп прегърнати на път за хеликоптера