1
Глобалният икономически растеж ще бъде малко по-добър от очакваното през 2017-а година.
Има ускоряване на икономическата активност на фона на дългоочакваното циклично възстановяване на инвестициите, промишлеността и търговията, се посочва в пролетния доклад “Световни икономически перспективи“ на Международния валутен фонд, цитиран от МВФ.

Базираната във Вашингтон водеща международна институция повиши и своите оценки за водещите икономики като тези на Великобритания, еврозоната. Япония и Китай през настоящата година, като в същото време запази без промяна прогнозата си за растежа на САЩ, както и за растежа в световен план през следващата година.

След повишение с 3,1% през миналата година, МВФ вече прогнозира, че глобалният растеж през 2017-а година ще достигне 3,5% и ще се ускори до 3,6% през 2018-а година, като прогнозата за настоящата година е малко по-добра от тази през януари, когато Фондът заложи на растеж от 3,4 на сто, докато прогноза за следващата година остана непроменена.

Икономиката на САЩ, която е близо до постигане на пълна заетост и бележи добър отскок спрямо по-бавния растеж, отчетен в началото на миналата година, е на път да се разшири през настоящата година с 2,3% и с 2,5% през 2018-а година, потвърждавайки по този начин прогнозите на МВФ от началото на годината.

В същото време Фондът повиши предходните си прогнози за икономическия растеж във Великобритания за 2017-а година до 2% от 1,5% и за 2018-а година до 1,5% от 1,4% през януари. МВФ увеличи леко и своята прогноза за икономическия растеж на еврозоната през настоящата година до 1,7% (от 1,6% през януари), за растежа на Китай - до 6,6% (от предишна оценка за растеж с 6,5%) и за японския икономически растеж до 1,2% (от предходна прогноза за растеж с 0,8 на сто).  Сподели

ЛАЙФ Художничка осъди Брад Пит и Анджелина Джоли
Френски съд осъди дружеството, управляващо имението на Анджелина Джоли и Брад Пит в южната част на Франция, да заплати над половин милион евро на френска художничка-осветителка, която е работила там. Дружеството на Бранджелина "Шато Миравал" се грижеше за едноименната собственост в Южна Франция, закупена от звездната двойка през 2008 година. В разкошния замък на холивудските знаменитости Оди Судан е правела своите светлинни инсталации, след което не й е било заплатено. По нейн
Мира Добрева хвали красотата на дъщеря си Диляна Попова на почивка с Борил и сестра си