1
Президентът на САЩ Доналд Тръмп критикува снощи Канада за политиката й в млекопреработвателния сектор.

Тръмп често изразява недоволство от Североамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА) с Канада и Мексико, но досега по-често критиките му са били отправяни към Мексико, съобщи БТА.

Някои много несправедливи неща се случиха на млекопроизводителите ни, посочи Тръмп пред множество в щата Уисконсин, където се произвежда много мляко. Американските представители на млекодобивния и млекопреработвателния сектор са недоволни от новите ценови разпоредби в Канада, предлагащи стимули на канадските производители на сирене, ако използват мляко местно производство, а не внесено от САЩ.

Представители на млечната промишленост поискаха от Тръмп в писмо този месец да вземе незабавни мерки срещу новата канадска политика в сектора, нанасяща щети на американската млечна промишленост. Те настояха той да постави въпроса пред канадския премиер Джъстин Трюдо, да повдигне темата при дискусии в НАФТА и, ако е необходимо, да се обърне към Световната търговска организация.  Сподели

ЛАЙФ Президентът уважи 75-ия рожден ден на Стефан Данаилов
Множество звезди и личности от политиката уважиха празничната програма в Народния театър "Иван Вазов", посветена на Стефан Данаилов.
Двойничка на Бионсе: Феновете й ме преследват Даян Крюгер пропуши заради филмова роля