1
Курсът на еврото достигна триседмичен максимум днес, възползвайки се от отслабването на долара заради ниските лихви в САЩ.
Обещанията на президента Доналд Тръмп за фискални стимули и перспективите за предсрочни избори във Великобритания вдигна курса на британската лира до близо шестмесечен максимум, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Вниманието на пазарите вчера бе насочено основно към британската валута, която отчете второто си най-силно дневно поскъпване от финансовата криза през 2008 година.

Днес на валутния пазар най-силно измени позициите си австралийският долар, който поевтиня с 0,7 на сто на фона на спада в цените на желязната руда.

Предвид приближаващия първи тур на президентските избори във Франция и малката разлика в подкрепата за четиримата водещи кандидати според социологическите проучвания, анализатори прогнозират, че всяко поскъпване на еврото ще бъде ограничено, макар единната валута днес достигна курс от 1,0837 долара за едно евро.

Като основна причина за възходящата тенденция експерти очертават по-слабия долар и очакванията, че Управлението за федерален резерв на САЩ тази година три пъти ще повиши водещите си лихви.

Доларовият индекс, който измерва стойността на американската валута спрямо кошница от шест други водещи световни валути, вчера спадна до триседмичен минимум.

Курсът на британската лира се задържа по-малко от цент под пика от 1,2908 долара, достигнат вчера, който бе най-високото ниво от 3 октомври миналата година. Валутата поскъпна, след като британският премиер Тереза Мей призова за предсрочни избори през юни.  Сподели

ЛАЙФ Художничка осъди Брад Пит и Анджелина Джоли
Френски съд осъди дружеството, управляващо имението на Анджелина Джоли и Брад Пит в южната част на Франция, да заплати над половин милион евро на френска художничка-осветителка, която е работила там. Дружеството на Бранджелина "Шато Миравал" се грижеше за едноименната собственост в Южна Франция, закупена от звездната двойка през 2008 година. В разкошния замък на холивудските знаменитости Оди Судан е правела своите светлинни инсталации, след което не й е било заплатено. По нейн
Мира Добрева хвали красотата на дъщеря си Диляна Попова на почивка с Борил и сестра си