1
Продажбите на холандския пивоварен концерн Хайнекен са останали почти без промяна през първото тримесечие на годината, но печалбата му се е повишила с 10,6%.

Световните продажби на бира са нараснали с 0,6 процента спрямо същия период миналата година, уточни в съобщение компанията от Амстердам. Печалбата е скочила до 293 милиона евро (314 милиона долара) спрямо 265 милиона долара през първото тримесечие на миналата година, съобщи БТА.

Продажбите на бира са се запазили силни в Азия с растеж от 5,4 на сто, но в Африка, Близкия изток и Източна Европа условията на пазара остават трудни, засягайки неблагоприятно обемите, уточни компанията.

Хайнекен е вторият по големите в света производител на бира, след като световният лидер Анхойзер-Буш ИнБев (Anheuser Busch InBev) сключи мегасделка за придобиване на основния си конкурент - британската САБМилър (SABMiller) през ноември 2015 година. Това бе третото по големина придобиване в световната корпоративна история.

През февруари японският пивовар Кирин (Kirin) съобщи, че продава бразилското си подразделение на холандския бирен гигант за 706 милиона долара, заради стагниращия и конкурентен пазар. Очаква се придобиването да приключи до края на първото полугодие.  Сподели

ЛАЙФ Художничка осъди Брад Пит и Анджелина Джоли
Френски съд осъди дружеството, управляващо имението на Анджелина Джоли и Брад Пит в южната част на Франция, да заплати над половин милион евро на френска художничка-осветителка, която е работила там. Дружеството на Бранджелина "Шато Миравал" се грижеше за едноименната собственост в Южна Франция, закупена от звездната двойка през 2008 година. В разкошния замък на холивудските знаменитости Оди Судан е правела своите светлинни инсталации, след което не й е било заплатено. По нейн
Мира Добрева хвали красотата на дъщеря си Диляна Попова на почивка с Борил и сестра си