1
Международният валутен фонд подобри прогнозата си за икономиката на България за растеж до 2.9%.

В пролетния си доклад експертите залагат ръст на БВП в размер на 2,9% от БВП за настоящата година, докато предишната им прогноза беше за 2,8 на сто. Данните потвърждават и пролетните прогнози на МФ.

Очакванията на МВФ са през 2017г. инфлацията у нас да бъде 1%, а през следващата да достигне 1,8 на сто.

В пролетния си доклад от фонда прогнозират плавно нарастване на световната икономика, благодарение на добрите показатели в Европа и Азия. За 2017-та растежът ще бъде с 3.5 на сто, докато през 2018г. показателят ще нарасне с 3.6 процента.

Международният валутен фонд прогнозира 3.5% ръст на световната икономика през 2017г. в сравнение с отчетените 3,1% през 2016г. Това става ясно от изнесената от фонда прогноза за световната икономика и икономическите показатели на държавите.

Според Морис Обстфийлд - икономически съветник и директор на развитието в МВФ, подобрението идва основно от добрите икономически новини за Европа и Азия, както и от продължаващите очаквания за по-висок растеж в САЩ през тази година".

Фондът запазва прогнозата си американската икономика да нарасне с 2.3% през тази година и с 2.5% през 2018 г., докато увеличава прогнозата си за Великобритания с 0.5% до 2 на сто от БВП през 2017 г. и 1.5% ръст през 2018г. Световната икономическа дейност се съживява с дългоочаквано циклично възстановяване в инвестициите, производството и търговията, отбелязват експертите на фонда.

Според прогнозите тази година ръстът в еврозоната ще се запази на същите нива като през 2016г. - 1.7 на сто, но през 2018г. се очаква спад до 1.6%. Фондът очаква икономическият растеж на Китай да бъде 6.6% през тази година и после да спадне до 6.2% през 2018-та.  Сподели

ЛАЙФ Емилия показа годежния си пръстен
Емилия показа годежния си пръстен от новия си партньор в "Папараци", което ще бъде излъчено в неделя по bTV.
Джулиана Гани с гореща фотосесия сред природата Анна Ермакова - огнената дъщеря на Борис Бекер