1
Министерството на туризма и БДЖ ще увеличат броя на атракционните пътувания с ретро влак, съобщиха от Министерството на туризма.

Министър Балтова е изразила задоволство от провеждането на последните атрактивни пътувания с влак на Лазаров ден до Кюстендил и на Цветница до Черепишкия манастир.

В композицията, теглена от парния ретро локомотив "Баба Меца", са се включили общо над 1000 туристи. Този продукт носи приходи, но трябва да се преодолеят някои технически проблеми. Ползите от него са големи, затова трябва да се развива и предлага целогодишно, е казала тя.

На 6 май ще се реализира маршрутът Г. Оряховица-Трявна. На 24 май са планирани три пътешествия - за ученици по трасето София-Банкя, и още два, които ще включват Варна, Плиска и други интересни исторически места.

На 1 юни БДЖ ще зарадва децата с пътуване до Копривщица или други възрожденски градове. При всеки от тези турове ще могат съпътстващо да се посетят извън жп линията местни забележителности.

БДЖ се опитва да насити специалните дати от календара с такива пътувания. Привлекателен е също Фестивалът на розата в Казанлък на 3 и 4 юни, към който проявяват голям интерес корейски и японски туристи. Добър повод може да е също Празникът на черешата в Кюстендил.

Търсят се възможности за възстановяване на още един локомотив за теснолинейката Септември-Добринище. Сподели

ЛАЙФ Илиана потопи феновете си в настроението от рождения си ден
Илиана Раева, която миналата седмица навърши 55 години, показа снимки от партито и от празничния ден.
Ивайла Бакалова показа горещо тяло на плажа Златка, Маги и Камелия заедно на Playboy партито