1
Браншови организации в земеделието настояват България да удължи срока за кандидатстване за директните плащания до края на май.
Днес Еврокомисията публикува официално директивата за новите срокове. Тя позволява удължаване до 15 юни, но дава право на всяка държава сама да регламентира крайния срок. Сега действащият срок изтича на 15-и май.

Заради софтуерни проблеми приемът и обработката на заявленията се забавиха, което създаде риск от провал на кампанията. Отчитайки забавянето, Еврокомисията позволи удължаване на срока.

Към момента около 90 процента от фермерите, или около 100 хиляди души вече са подали заявленията си за подпомагане по директните плащания. Заявените площи са 3,5 милиона хектара.

Повечето от браншовите организации настояват за крайна дата 31-ви май, тъй като прекомерното удължаване на срока би блокирало последващата контролна дейност на администрацията.

Новият министър на земеделието Румен Порожанов обяви пред земеделците, че има амбицията от следващата година да се премине към електронно кандидатстване както при директните плащания, така и по програмата за селските райони.  Сподели

ЛАЙФ Вижте Нора Недкова като тийнейджърка
Снимка на "Мис Плеймейт" 2017 г. - Нора Недкова, от тийнейджърските ѝ години се появи в ефира на Канал 3.
Николета: Ще бъда модерна, съвременна бременна Марги Хранова и Константин влизат в ”Капките”