1
Европейската комисия глоби Фейсбук (Facebook) със 110 милиона евро (122 милиона долара), тъй като американската компания е предоставила подвеждаща информация.
Информацията касае придобиването на мобилното приложение за съобщения УотсАп (WhatsApp), предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Европейската комисия посочи днес, че когато Фейсбук е информирал институцията за придобиването от 2014 година е посочил, че не възнамерява да прави автоматично обединяване на акаунтите на потребителите на двете компании, но това се е случило през август 2016 година.

ЕК уточнява, че през 2016 година УотсАп предложил обновявания, включително възможност за свързване на телефонните номера на потребителите си с потребителските акаунтите във Фейсбук.

Еврокомисарят за конкуренцията Маргрете Вестегер заяви, че глобата е съразмерна и е възпиращ фактор. Днешното решение изпраща силен сигнал към компаниите, показвайки, че те трябва да уважават всички аспекти на законодателството на ЕС за конкуренцията, заяви Вестегер в съобщение, цитирано от Франс прес.  Сподели

ЛАЙФ Плевнелиев и Банова – влюбени в Лондон (снимки)
Росен Плевнелиев и Деси Банова бяха заснети да се целуват на летище "Хийтроу" в Лондон.
Сестрата на Николета не й отстъпва по сексапил Горещото ревю на Victoria's Secret в Шанхай