1
Да бъде сформиран Национален енергиен съвет, който да обединява всички заинтересувани страни за бъдещето на комплекса "Марица-изток".

В него да присъстват вицепремиер, министрите на енергетиката и на околната среща, представители на енергийните фирми, въгледобивното дружество "Мини Марица - изток", КТ "Подкрепа" и КНСБ.

Това предлагат на премиера Бойко Борисов от КТ "Подкрепа", обяви на пресконференция в Раднево лидерът на синдиката Димитър Манолов.

Поредица от казуси остават дълго нерешени по пътя от Раднево до Брюксел, заради отсъствието на определено длъжностно лице, посочи Димитър Манолов.

Остават 70 дни от определените 3 месеца за възражение по повод решението на Европейския парламент от 28 април, с което бяха приети по-високи изисквания за замърсяване от емисии със серен двуокис от големите горивни инсталации. Според КТ "Подкрепа" новите изисквания трябва да бъдат валидни само за новите инсталации. В противен случай без работа ще останат близо 120 хиляди души в региона.

Според Димитър Манолов въглищата от "Мини Марица-изток" се добиват и продават на цена под себестойността им, а дружеството работи на загуба. "Готови сме да търсим решения с всички средства и да защитаваме интереса си", заяви лидерът на КТ "Подкрепа".  Сподели

ЛАЙФ Вижте Нора Недкова като тийнейджърка
Снимка на "Мис Плеймейт" 2017 г. - Нора Недкова, от тийнейджърските ѝ години се появи в ефира на Канал 3.
Николета: Ще бъда модерна, съвременна бременна Марги Хранова и Константин влизат в ”Капките”