1
Над 100 представители на повече от 80 международни инвестиционни компании и фондове участват в Деня на българския капиталов пазар в Лондон.

Сред представените, най-значими инвестиционни компании и фондове са: Barclays, Citi, Deutsche Bank, HSBC, JP Morgan, Manulife, RBS, Renaissance Capital и T. Rowe Price International.

Целта на форума, организиран от Българска фондова борса-София в партньорство с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) е да запознае чуждестранните инвеститори с възможностите, които предлага страната ни и капиталовия пазар в частност, както и със специален акцент за възможностите за инвестиции в 11 български компании - Агрия Груп Холдинг, Български фонд за недвижими имоти, Експат Капитал, Елана Агрокредит, Корадо България, Монбат, Сирма Груп Холдинг, Софарма, Софарма Трейдинг, Спиди и Феърплей Пропъртис.

„Радваме се, че успяхме да съберем толкова много и от най-високо световно ниво инвеститори, и да насочим вниманието им към България като предпочитана дестинация в Източна Европа за техните вложения. Убедени сме, че българският капиталов пазар има какво да предложи на тези инвеститори, някои от които са разпознали възможностите му, а други обмислят конкретни стъпки.

Днешният форум е част от активната политика на БФБ-София и следва мерките от Стратегията за развитие на българския капиталовия пазар.", каза в приветствието си Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София.

В откриването по-рано днес участваха още Константин Димитров - посланик на Република България във Великобритания, и Фил Бенет - първи вицепрезидент на ЕБВР.

Форумът, продължава с индивидуални срещи между ръководствата на българските компании и инвеститори.  Сподели

ЛАЙФ Вижте Нора Недкова като тийнейджърка
Снимка на "Мис Плеймейт" 2017 г. - Нора Недкова, от тийнейджърските ѝ години се появи в ефира на Канал 3.
Николета: Ще бъда модерна, съвременна бременна Марги Хранова и Константин влизат в ”Капките”