1
СБ подготвя регионални доклади, подобни на известната класация “Doing Business“, която класира по различни критерии бизнес средата в отделни държави.

За първи път базираният в Брюксел офис на Световната банка обаче направи по-задълбочено изследване и класира различни градове в едни и същи държави. Следващата седмица в София ще бъде представен докладът “Правене на бизнес в Европейския съюз, 2017 г.: България, Унгария и Румъния“.

Пред БНР Аруп Банерджи, регионален директор, отговарящ за операциите в Европейския съюз, регион Европа и Централна Азия, разкри малко от доклада.

За България досегашните доклади на “Doing Business International“ бяха фокусирани единствено в София, а в новия ни доклад ние разглеждаме регулациите в шест града - разбира се София, но също така Бургас, Плевен, Пловдив, Русе и Варна. В Румъния разглеждаме девет града, а в Унгария - седем, каза Банерджи.

Ние сравняваме регулациите, свързани с пет етапа от съществуването на малките и средни предприятия - неща като регулациите за започване на бизнес, разрешителните за строеж, възможностите за бързо свързване с електрическата мрежа и т.н., допълни той

По думите мчу докладът показва силните и слабите страни и се надява това да помогне на предприемачите от една страна, но и на политиците, които могат да променят нещата.
 Сподели

ЛАЙФ Алла (68) и Галкин се венчаха, честитки от Киркоров
Руската певица Алла Пугачова (68) и комикът и телевизионен водещ Максим Галкин (41) се венчаха по православния обред 6 години след като се ожениха.
Малкълм Йънг от AC/DC почина на 64 Фотограф показа истината за красивите снимки