1
В Гърция е на път да се появи нова категория бедност. В страната вече има работещи с месечни възнаграждения от по 200-300 евро, пише в. "Та неа".
Това се случва след седем години на рестрикции в замяна на външни заеми.

Изданието упреква за това правителствената лява партия СИРИЗА, като припомня, че преди да дойде на власт бе поела ангажимент да върне минималната месечна работна заплата до стойности от 751 евро, но в крайна сметка създава едно ново поколение работещи с годишен доход под прага на бедността.

Това е нов отчайващ феномен, който цари на пазара на труда.

Става дума за тенденция, която все повече завладява страната.

Тя се налага от сегашното коалиционно правителство, представено от двете партии СИРИЗА и Независими гърци.

Неговото управление показва, че гъвкавите назначения и форми на заетост са изчезнали и че наред с бедните пенсионери и социално изолираните, на път е да се появи и едно поколение от работещи със заплати от по 200-300 евро на месец.

Най-впечатляващото е, че същите тези работещи са на възраст от 20 до 29 години, тоест категория от хора, където безработните достигат 37,7 на сто, а по този показател страната е на втора място в Европа след Испания, пише изданието.  Сподели

ЛАЙФ Влади Данаилов се оженил кротко, по американски
Ирен Кривошиева разказа как е минала сватбата на сина ѝ Владимир Данаилов в САЩ. Тя се състоя на рождения ден на баща му - Стефан Данаилов, 9 декември.
Брижит Бардо: Много от актрисите се задяват с продуцентите Амбър Хърд и Илон Мъск се събраха