1
Руската федерална статистическа служба Росстат и Висшето училище по икономика в Москва представиха шокиращи данни от анкети сред жители на Русия.

В тях преобладават негативни оценки за текущата икономическа ситуация, пише "Независимая газета", цитирана от БТА.

35 на сто от запитаните заявяват, че през последната година материалното им положение се е влошило, а подобряване отбелязват четворно по-малко хора. Едва 15 на сто от гражданите на Русия гледат позитивно на икономическите промени; 2,5 пъти повече хора не ги одобряват.

Доминиращите отрицателни оценки ярко контрастират с оптимистичните изявления на държавните лидери, изтъква вестникът, цитиран от Би Би Си.

Най-песимистични са днес нагласите на хората между 30 и 49 години - най-активната, работещата част от населението, добавя бизнес аналитикът Максим Гладких-Родионов.

"Причината е, че тъкмо работещите осъзнават по-ясно как реално стоят нещата. Цифрите сочат, че хората очакват до 12 месеца положението им да се подобри. Но не правят големи покупки и не спестяват нищо. Значи очакванията им не идват от сигурност в утрешния ден, а от надежди да стане чудо", добавя руският експерт.  Сподели

ЛАЙФ Алла (68) и Галкин се венчаха, честитки от Киркоров
Руската певица Алла Пугачова (68) и комикът и телевизионен водещ Максим Галкин (41) се венчаха по православния обред 6 години след като се ожениха.
Малкълм Йънг от AC/DC почина на 64 Фотограф показа истината за красивите снимки