1
След като получи поредния транш от 7,7 млрд. евро, гръцкото правителство смята, че вече са назрели условията за излизане на страната на пазарите.

За целта управляващата коалиция възнамерява да емитира още следващата седмица нова облигация в размер на 2 до 4 млрд. евро, съобщава в. "Катимерини", цитиран от БТА.

Атина иска да се възползва от възникналата положителна конюнктура за нея до 27 юли, когато се очаква МВФ да вземе решение за участие в гръцката спасителна програма. Решението на фонда ще бъде съпроводено от анализ за устойчивостта на гръцкия дълг. Смята се, че при конкретизиране на мерките за облекчаване на гръцкия дълг, за което настоява МВФ, Гърция ще получи от фонда още близо 2 млрд. евро.

Най-вероятно в анализа дългът на Гърция ще бъде определен като неустойчив, което ще даде основание на институцията да се присъедини към гръцката програма, посочва изданието.

Нюз.ин цитира ръководителя на Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ) Клаус Реглинг, който по повод на отпуснатия вчера на Гърция пореден транш е казал, че "моментът е добър, за да може Гърция да развие една цялостна стратегия за завръщане на пазарите".

Програмата за Гърция приключва в края на август 2018 г., а опитът, който имаме с останалите страни свидетелства, че излизане на пазарите е възможно много преди края на програмата, казал Реглинг, като добавил, че Гърция отсъства от пазарите от 2009 г. с едно изключение през 2014 г. За целта той приканил Гърция да изработи стратегия за завръщане на пазарите.  Сподели

ЛАЙФ Румънеца вдигна морска сватба (снимки)
Рапърът от известното дуо Румънеца и Енчев и продуцент в Select Music Media се ожени на церемония на плажа.
Кейт Мос на ревюто на ”Бърбъри” в застрашения Лондон Рокли в бяло, червено и черно на наградите ”Еми”