1
САЩ си остават най-предпочитаното направление за мигрантите сочи нов доклад на Международната организация за миграциите, която е част от системата на ООН.

Докладът е изготвен на базата на данни за миграцията на социологическата агенция Галъп за периода 2010-2015 г. Според тези данни една пета от хората, планиращи емиграция, се стремят да попаднат в САЩ.

Около 700 милиона души на планетата биха искали да мигрират, се посочва в доклада. Това превишава трикратно броя на международните мигранти към сегашния момент. Те са 244 милиона. Според доклада 66 милиона души, съставляващи 1,3 процента от възрастното население на планетата, планират да се преместят в друга страна в следващите 12 месеца. Една трета от тях, тоест около 23 милиона души, вече са започнали необходимите приготовления, в това число оформяне на визи, събиране на пари за пътуването и изучаване на чужд език.

Най-популярни страни за миграция са САЩ, Обединеното кралство, Саудитска Арабия, Франция, Канада, Германия и Южна Африка. Половината от онези, които се готвят да мигрират, живеят в 20 страни, 8 от които са в Африка, а 2 в Европа (Италия и Испания).

Авторите на доклада са представили и портрет на типичния потенциален мигрант - той е най-често млад мъж, живеещ в град и имащ най-малко средно образование.  Сподели

ЛАЙФ Алла (68) и Галкин се венчаха, честитки от Киркоров
Руската певица Алла Пугачова (68) и комикът и телевизионен водещ Максим Галкин (41) се венчаха по православния обред 6 години след като се ожениха.
Малкълм Йънг от AC/DC почина на 64 Фотограф показа истината за красивите снимки