1
Избран е изпълнителят за проектирането и строителството на 16,3 км от автомагистрала “Хемус“.
Проектът за пътя между пътните възли "Белокопитово" и "Буховци" в посока Търговище ще се реализира със средства от републиканския бюджет по програма "Ново строителство" на Агенция "Пътна инфраструктура", съобщиха от АПИ.

Класираният на първо място кандидат е ДЗЗД "Хемус 16320", в което участват: "Инфра Експерт" ЕООД, "Пътинженерингстрой-Т" ЕАД, "Автомагистрали - Черно Море" АД и "Трансконсулт-22 ООД.

Предложената цена от дружеството е 119 785 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на обществената поръчка 910 дни. От тях 180 дни са за проектиране, а 730 дни за изграждане на обекта.

Автомагистралната отсечка ще бъде с по две ленти за движение в посока, две ленти за спиране, средна разделителна ивица, водещи ивици и банкети.

Предвидено е изграждането на 6 виадукта, на пътен възел "Буховци" за връзка с третокласния път Мировец - Певец, на нова връзка с пътя Шумен - Търговище при пътен възел "Белокопитово", на мост и 11 пресичания със селскостопански пътища, допълват от АПИ.  Сподели

ЛАЙФ Влади Данаилов се оженил кротко, по американски
Ирен Кривошиева разказа как е минала сватбата на сина ѝ Владимир Данаилов в САЩ. Тя се състоя на рождения ден на баща му - Стефан Данаилов, 9 декември.
Брижит Бардо: Много от актрисите се задяват с продуцентите Амбър Хърд и Илон Мъск се събраха