1
Япония се споразумя да отпусне на Ирак до 195 милиона долара кредит за проект за ремонт на топлоелектрическа централа в южната провинция Басра.
Това се посочва в днешно съобщение на иракското правителство, цитирано от Ройтерс и БТА.

Въпреки че Ирак е водещ производител на петрол в ОПЕК, страната е изправена пред хроничен недостиг на електричество заради нестабилната си мрежа, която трудно удовлетворява търсенето след години на войни, санкции и липса на поддръжка.

Документът за заема бе подписан при посещение в Ирак на японския държавен министър на външните работи Кентаро Соноура, който се срещна с иракския премиер Хайдер ал Абади, се уточнява в съобщението.

Ирак се нуждае от финансиране, за да запълни бюджетен дефицит от близо 25 трилиона иракски динара (21,44 милиарда щатски долара) за тази година на фона на усилията да се справи с поевтиняването на петрола на световните пазари и разходите, свързани с борбата срещу "Ислямска държава".  Сподели

ЛАЙФ Най-великите филмови персонажи на всички времена
Има хиляди герои от киното, които трудно можем да забравим. Заради перфектно изградените образи, странните им навици, нечовешките им подвизи.
Какво се крие зад обложките на известни албуми Работи ли диетата ”Зоната” и как