1
Американската компания Авелана голд (Avellana Gold) е разработила проект за добив на злато и е готова да го изпълни в Закарпатието, в Украйна.

Представители на двете страни по проекта са информирали Държавната служба по геология и недрата на Украйна, че са водили такива преговори, предаде ТАСС, цитиран от БТА.

Инвеститорът е придобил компании, които имат лиценз за добив и полиметални руди в Западна Украйна. Според ръководителя на украинската Държавна служба по геология и за земните недра Николай Бояркин при успешно изпълнение на този проект Киев очаква в страната да заработят още две или три смесени компании, които да станат достойни конкуренти на аналогични проекти на Канада и Австралия.

През 2016 г. Авела голд придоби Карпатската миннодобивна компания и Западната проучвателна компания, които имат специални лицензи за разработване на три находища в Западна Украйна. Според украинското издание "Страна" американската компания планира да разработи нова инфраструктура и стратегия за развитие на Мужиевското находище, използвайки модерно оборудване.

Мужиевсокото находище е единственото действащо в Украйна за добив на злато. Към момента доказаните му запаси са 55 тона злато, 1 милион тона цинк и олово, които се оценяват на близо 3,8 милиарда долара.  Сподели

ЛАЙФ Най-великите филмови персонажи на всички времена
Има хиляди герои от киното, които трудно можем да забравим. Заради перфектно изградените образи, странните им навици, нечовешките им подвизи.
Какво се крие зад обложките на известни албуми Работи ли диетата ”Зоната” и как