1
Американската компания Авелана голд (Avellana Gold) е разработила проект за добив на злато и е готова да го изпълни в Закарпатието, в Украйна.

Представители на двете страни по проекта са информирали Държавната служба по геология и недрата на Украйна, че са водили такива преговори, предаде ТАСС, цитиран от БТА.

Инвеститорът е придобил компании, които имат лиценз за добив и полиметални руди в Западна Украйна. Според ръководителя на украинската Държавна служба по геология и за земните недра Николай Бояркин при успешно изпълнение на този проект Киев очаква в страната да заработят още две или три смесени компании, които да станат достойни конкуренти на аналогични проекти на Канада и Австралия.

През 2016 г. Авела голд придоби Карпатската миннодобивна компания и Западната проучвателна компания, които имат специални лицензи за разработване на три находища в Западна Украйна. Според украинското издание "Страна" американската компания планира да разработи нова инфраструктура и стратегия за развитие на Мужиевското находище, използвайки модерно оборудване.

Мужиевсокото находище е единственото действащо в Украйна за добив на злато. Към момента доказаните му запаси са 55 тона злато, 1 милион тона цинк и олово, които се оценяват на близо 3,8 милиарда долара.  Сподели

ЛАЙФ Плевнелиев и Банова – влюбени в Лондон (снимки)
Росен Плевнелиев и Деси Банова бяха заснети да се целуват на летище "Хийтроу" в Лондон.
Сестрата на Николета не й отстъпва по сексапил ”Мис България”: Не съм грозна