1
АЕЦ "Козлодуй" приключи първото полугодие на 2017 г. с положителни финансови резултати, като печалбата на дружеството след данъчно облагане е 33,9 милиона лв.

Печалбата на дружеството за същия период на предходната година е била 236 хиляди лева, се уточнява в съобщението.

Приходите от дейността на атомната централа са 418 милиона лева. Ръстът спрямо първото шестмесечие на 2016 г. е 22 милиона лева.

АЕЦ обезпечава със собствени средства изпълнението на дейностите по осигуряване на безопасната експлоатация на ядрените блокове и изпълнението на инвестиционните проекти за продължаване на срока на експлоатация и за повишаване на мощността им, се казва в съобщение на централата.

Принос за добрите финансови резултати има както отличната работа на екипа на атомната централа, така и намаляването на размера на вземанията от НЕК ЕАД и значително по-благоприятната, в сравнение с миналата година, пазарна среда. Положителната тенденция продължава и през юли 2017 г. , посочват от АЕЦ.

В края на месеца са отчетени приходи от продажба на електрическа енергия по регулирани и свободни цени на стойност почти 96 милиона лева. Това е най-високият размер на месечни приходи от продажби за АЕЦ "Козлодуй" от стартирането на либерализацията на енергийния пазар в страната през 2004 г. до момента, допълват от пресцентъра на дружеството.  Сподели

ЛАЙФ Най-великите филмови персонажи на всички времена
Има хиляди герои от киното, които трудно можем да забравим. Заради перфектно изградените образи, странните им навици, нечовешките им подвизи.
Какво се крие зад обложките на известни албуми Работи ли диетата ”Зоната” и как