1
Дневно властите в Гърция извършват по 900 конфискации на заплати, пенсии, наеми и банкови сметки с цел да напълнят хазната
Данъчните в Гърция се опитват с принудителни мерки да спрат вълната от неплатени дългове на граждани към държавата, съобщават гръцките издания.

В. "Катимерини" пише, че от началото на годината са били предприети такива мерки спрямо 112 058 данъкоплатци. За първите шест месеца просрочените дългове са скочили до 5,47 млрд. евро. Явлението се оценява като тревожно, тъй като все още не са стартирали завишените данъчни задължения на гражданите за тази година, договорени от правителството с международните кредитори на страната.

В. "Прото тема" сравнява с "ураган" извършваните ежедневно конфискации. Според изданието само за 21 работни дни на месец юни държавата е извършила над 20 хиляди конфискации. Принудителни мерки се очаква да бъдат взети спрямо над милион и половина данъкоплатци в Гърция.

В. "Та неа" цитира изследване, което показва, че един на всеки трима гърци не е платил първата вноска от данъка върху доходите. Изданията алармират още, че с увеличаване на конфискациите, растели скоростно и просрочените задължения. Властите обаче се оплакват, че много често при извършване на конфискации попадат на празни банкови сметки, тъй като парите в тях са били изтеглени от страх да не бъдат иззети.  Сподели

ЛАЙФ Най-великите филмови персонажи на всички времена
Има хиляди герои от киното, които трудно можем да забравим. Заради перфектно изградените образи, странните им навици, нечовешките им подвизи.
Какво се крие зад обложките на известни албуми Работи ли диетата ”Зоната” и как