1
Създаването на дигиталния подпис за бирата е все още в експериментален стадий. Кога ще влезе в практиката зависи от самите пивоварни компании.
Екип от Центъра по биология на храните и Института по криобиология и хранителни технологии разработва дигитален подпис на българските бири, съвместно със Съюза на пивоварите в България.

Това е нов инструментален подход за изследване на състава на пивото. Новаторската разработка е дело на гл. ас. д-р Никола Бурджиев, д-р Сергей Иванов и доц. д-р Силвия Милева.

Изучаването на пиво чрез ядрено-магнитен резонанс е един от първите опити в световната практика. Досега в световен мащаб такава практика има по отношение на виното, пчелния мед и плодовия сок, отбелязва д-р Сергей Иванов от Центъра по биология на храните.

Създаването на дигиталния подпис за бирата е все още в експериментален стадий. Кога ще влезе в практиката и дали изобщо ще влезе, зависи от самите пивоварни компании дали искат да въведат подобна технология. За тях това е изгодно, защото замества други скъпоструващи технологии.

Методът ще бъде в интерес и на потребителите, тъй като чрез него ще се повиши контролът върху качеството на продукта, изтъкна д-р Сергей Иванов.

В бъдеще ще е възможно с помощта на ядрено-магнитния резонанс скъпо струващи и продължителни химически анализи да се провеждат за часове и с много по-ниска финансова себестойност.  Сподели

ЛАЙФ Най-великите филмови персонажи на всички времена
Има хиляди герои от киното, които трудно можем да забравим. Заради перфектно изградените образи, странните им навици, нечовешките им подвизи.
Какво се крие зад обложките на известни албуми Работи ли диетата ”Зоната” и как