1
По предварителни данни на НСИ през юни индексът на промишленото производство, изчислен от сезонни данни, намалява с 1.4 на сто в сравнение с май 2017 година.

През юни 2017 г. при календарния индекс на промишленото производство е регистриран ръст от 3.6 на сто спрямо съответния месец на 2016 година.

През юни увеличение спрямо предходния месец е регистрирано в добивната промишленост - с 1 на сто, и в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 1.1 на сто, а намаление е отчетено в преработващата промишленост - с 2.1 на сто.

На годишна база ръст на промишленото производство, изчислен от календарните данни, е отчетен в добивната промишленост - със 7.6 на сто, и в преработващата промишленост - с 4.9 на сто, а спад е регистриран в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 3.5 на сто.

По-значително увеличение в преработващата промишленост спрямо предходната година се наблюдава при: производството на основни метали - с 46.6 на сто, производството на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти - с 26.5 на сто, производството на тютюневи изделия - с 20.7 на сто, производството на превозни средства, без автомобили - с 16.8 на сто, производството на лекарствени вещества и продукти - с 16.1 на сто.

Намаление е отчетено при: производството на метални изделия, без машини и оборудване - с 8.3 на сто, производството на напитки - с 6.4 на сто, производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон - с 4.5 на сто, производството на автомобили, ремаркета и полуремаркета - с 2.3 на сто.  Сподели

ЛАЙФ Плевнелиев и Банова – влюбени в Лондон (снимки)
Росен Плевнелиев и Деси Банова бяха заснети да се целуват на летище "Хийтроу" в Лондон.
Сестрата на Николета не й отстъпва по сексапил ”Мис България”: Не съм грозна