1
По предварителни сезонни данни на НСИ през юни оборотът в раздел "Търговия на дребно по съпоставими цени намалява с 0.5 на сто спрямо предходния месец.

През юни 2017 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарните данни, нараства с 2.6 на сто спрямо същия месец на предходната година.

През юни оборотът нараства спрямо предходния месец при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 2.2 на сто, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0.1 на сто.

Намаление е регистрирано при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 3.2 на сто, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2.6 на сто, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0.5 на сто, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки и търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с по 0.2 на сто.

През юни 2017 г. спрямо същия месец на 2016 г. оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 16.2 на сто, търговията на дребно с разнообразни стоки - с 13.9 на сто, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 8.5 на сто, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - със 7 на сто.

Намаление е регистрирано при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 16.2 на сто.  Сподели

ЛАЙФ Най-великите филмови персонажи на всички времена
Има хиляди герои от киното, които трудно можем да забравим. Заради перфектно изградените образи, странните им навици, нечовешките им подвизи.
Какво се крие зад обложките на известни албуми Работи ли диетата ”Зоната” и как