1
САЩ подозират Русия, Беларус и ОАЕ, че продават стомана на цени под пазарните.

Министърът на търговията на САЩ Уилбър Рос обяви предварителни данни от разследване на неговото ведомство, според които Русия, Беларус и Обединените арабски емирства (ОАЕ) продават стомана на цени под пазарните, съобщи ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на американското министерство на търговията, предаде БТА.

Става въпрос за предварителни резултати от специално антидъмпингово разследване, според което износителите от Беларус продават валцована и легирана стомана в САЩ с 280,02 процента под пазарната стойност. Цената на същата продукция от Русия е занижена с 436,80 до 756,93 процента, а от ОАЕ - с 84,10 на сто.

Изводите са направени въз основа на фактически данни, "предоставени от заинтересованите страни".

"Продажбата на стоки на цени под пазарната им стойност в Съединените щати е нещо, към което администрацията на президента Доналд Тръмп се отнася много сериозно. Министерството на търговията ще продължи да отстоява интересите на американските работници и предприятия с цел да се гарантират равни условия на търговия за всички", отбеляза Рос.

Едновременно с министерството на търговията, свое разследване води и Комисията по международна търговия. Ако двете ведомства стигнат до еднакви заключения, министерството ще издаде антидъмпингови разпоредби. В противен случай, ако комисията реши, че американският бизнес не е пострадал, доставчиците няма да плащат допълнителни мита.  Сподели

ЛАЙФ Фотограф показа истината за красивите снимки
Бразилски фотограф разкри какво се крие зад професионалните приказни кадри, които прави в своите фотосесии.
Закръглен модел предизвика слабите си колежки Джиджи пропуска дефиле в Китай заради расизъм