1
Властите в Гърция предприеха сурови мерки срещу сивата окономика, като глобяват фирми за нерегистрирани работници.

Масови и изненадващи проверки се извършват от екипи на министерството по труда в частните компании, съобщава БНР. Само за ден при проверени 25 фирми са наложени глоби за общо 278 хиляди евро.

Нарушенията включват принуда на работниците да се трудят повече часове от посочените в договорите, наемане на хора без осигуровки и договори, незаплащане на извънредния труд.Откриха и денонощна телефонна връзка с министерството по труда за оплаквания от работодатели.

Синдикатите също призоваха работниците и служителите да заявяват случаите на нарушаване на правата им без страх от уволнения. В рамките на няколко дни парламентът в Атина ще приеме по спешната процедура промени в закона в защита на правата на работещите.

При закъснение на изплащане на заплатата, дори и в рамките на ден, ощетеният работник има право да поиска от съда да се запорира личното имущество на работодателя и да получи обещетение.

Високата безработица в Гърция, както и непосилните данъци, са причина гърците да ограничават дори покупките на хляб и мляко, сочи статистика, публикувана днес.  Сподели

ЛАЙФ Фотограф показа истината за красивите снимки
Бразилски фотограф разкри какво се крие зад професионалните приказни кадри, които прави в своите фотосесии.
Закръглен модел предизвика слабите си колежки Джиджи пропуска дефиле в Китай заради расизъм