1
Кандидат-купувачи ще оглеждат от днес Русенската корабостроителница. Тя се продава на търг от частния съдебен изпълнител Иван Хаджииванов.
"От май миналата година имаме дело на КТБ, чийто синдици са взискателни. Заради изпадане в несъстоятелност те искат да се извърши публична продажба на Русенската корабостроителница", обясни Хаджииванов.

За да се спре разграбването корабостроителницата е запечатана. След това е направен опис и има експертна оценка от вещи лица.

Става дума за много сгради - цехове, станции, работилници, съоръжения, както и около 320 дка земя, уточни Хаджииванов.

Имотите и сградите представляват комплекс за строителство и ремонт на кораби и плаващи съоръжения, поради което ще се продават като един обект с обща начална цена 32 277 554,25 лева.

Синдиците на КТБ спорят с корабостроителница за 30 млн. лв. >>>

Срокът за публичната продан е месец и ще изтече на 5 октомври тази година.

По думите на Хаджииванов интерес има и от България, и от чужбина.

Ако корабостроителницата не бъде продадена, ще се състои втори търг, като началната й цена тогава ще бъде намалена с 20 процента.

"Русенска корабостроителница Запад" бе запечатана в края февруари тази година. В предприятието работеха 102 души, които организираха и протести с искане заводът да бъде отворен. По време на заседание на Областния съвет за тристранно сътрудничество, състояло се в средата на март т.г., временният синдик на "Русенска корабостроителница Запад" Росен Милошев обясни, че към края на август м. г. задълженията на дружеството са за 75,5 млн. лева, като от тях 34,7 млн. лева са към КТБ.

"Хубаво е, че корабостроителницата се запази. Аз съм и инженер корабостроител, като според мен може да бъде възстановена", обясни Хаджииванов.  Сподели

ЛАЙФ Президентът Радев заведе дъщеря си на театър
Президентът на България Румен Радев и Дарина Радева уважиха откриването на "Софийски театрален салон 2018".
Шведската принцеса Адриен стана инстаграм звезда Златка Райкова се сгоди в ”Като две капки вода”