1
Съгласно новите корекции на Центъра за координация на транспорта (UKOME), има увеличение с 15% на тарифите на такситата в Истанбул.
Това предаде информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА), цитирана от "Фокус".

Досегашната практика за такситата беше увеличение на две години с 5% на цените за таксиметровия превоз. Новата формула на UKOME е тарифите на такситата редовно да се актуализират всеки месец септември.

Критерии ще бъдат индексите на производствените/потребителските цени; минималната работна заплата; усреднените увеличения на цените на горивата. От

Сдружението на таксиметровите превозвачи в Истанбул настоятелно призовават клиентите да проявят разбиране към „условията за работа на таксиджиите”.

Новите таксиметрови тарифи в световния мегаполис вече са: първоначална такса – 4 турски лири (около 2 лева); цена за км. пробег – 2.5 турски лири (около 1.25 лева); такса за минимална дистанция – поне 10 турски лири (около 5 лева), посочва още ДХА.  Сподели

ЛАЙФ Кайли Дженър (20) очаква първото си дете
Кланът Кардашиян/Дженър е напът да се увеличи с още един член. Най-младата звезда от риалити семейството Кайли Дженър очаква първото си дете.
Перфектни пропорции от Лагерфелд и Фенди Детоксът на холивудските звезди