1
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще поиска от контролирания от републиканците Конгрес да ускори усилията си по реформиране на американския данъчен кодекс.

Като причина Тръмп изтъкна последиците от урагана Ирма, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Мисля, че сега, предвид случилото се с урагана, ще поискам ускоряване. Аз го исках и без това, но вече се нуждаем от него още повече", каза президентът на заседание на правителството в "Кемп Дейвид". Белият дом разпространи видео с неговото изказване.

Според администрацията на Тръмп понижаването на данъчните ставки за физическите лица и бизнеса ще доведе до милиони нови работни места и ще стимулира допълнително икономическия растеж.

В петък в послание в Туитър държавният глава на САЩ прикани Конгреса да не чака до края на септември за данъчното законодателство.

Малко след пристигането си в резиденцията "Кемп Дейвид" за уикенда Тръмп подписа законопроект за вдигане на тавана на дълга и осигуряване на финансиране на правителството до 8 декември, както и за отпускане на помощ от 15,3 милиарда долара за справяне с последиците от урагана Харви.
 Сподели

ЛАЙФ Президентът Радев заведе дъщеря си на театър
Президентът на България Румен Радев и Дарина Радева уважиха откриването на "Софийски театрален салон 2018".
Шведската принцеса Адриен стана инстаграм звезда Златка Райкова се сгоди в ”Като две капки вода”