1
МВФ трябва да реши ще участва в спасителната програма на Гърция до края на годината, заяви премиерът Алексис Ципрас.

Международният валутен фонд /МВФ/ трябва да реши дали ще финансира настоящата спасителна програма на Гърция до края на годината и да помогне на Гърция да завърши навреме предстоящия преглед на програмата, каза Ципрас, цитиран от Ройтерс и БТА.

Правителствата на еврозоната одобриха през юни нова кредитна линия за Гърция на стойност близо 10 милиарда долара, след като МВФ заяви, че би се присъединил "принципно" към настоящата спасителна програма, третата от 2010 г. насам.

"Ние можем да живеем със или без присъствието на МВФ", заяви Ципрас на брифинг с медиите на Международния панаир в Солун.

"Това, което не можем да направим, е да живеем в положение, в което МВФ е с единия крак вътре и с другия вън". Краят на годината би бил "разумен срок" за Фонда да реши, добави той.

Атина възнамерява да приключи следващия преглед на програмата бързо, посочи още премиерът, като отбеляза, че Гърция ще бъде финансово независима от 2018 г.
 Сподели

ЛАЙФ Кайли Дженър (20) очаква първото си дете
Кланът Кардашиян/Дженър е напът да се увеличи с още един член. Най-младата звезда от риалити семейството Кайли Дженър очаква първото си дете.
Перфектни пропорции от Лагерфелд и Фенди Детоксът на холивудските звезди