1
Търгът за продажбата на обявената в несъстоятелност Русенска корабостроителница е спрян по молба на взискателя - синдиците на КТБ.
Това съобщи частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов, цитиран от БТА.

Взискателят има право да спре продажбата без да посочва мотиви. Търгът за корабостроителницата бе обявен на 5 септември тази година, а срокът за публичната продан изтича днес.

Заводът включва много сгради - цехове, станции, работилници, съоръжения, както и около 320 дка земя. Началната цена бе 32 277 554,25 лева.

Хаджииванов обясни, че няколко кандидат-купувачи - от България и чужбина, са проявили интерес.

"Русенска корабостроителница Запад" бе запечатана в края на февруари тази година. В предприятието работеха 102 души, които организираха и протести с искане заводът да бъде отворен.

По време на заседание на Областния съвет за тристранно сътрудничество, състояло се в средата на март т.г., временният синдик на "Русенска корабостроителница Запад" Росен Милошев обясни, че към края на август м.г. задълженията на дружеството са за 75,5 млн. лева, като от тях 34,7 млн. лева са към КТБ.

Синдиците на КТБ спорят с корабостроителница за 30 млн. лв. >>>  Сподели

ЛАЙФ Анна Семенович: Гърдите ми в Русия са над всичко
Руската фигуристкa, актриса и тв водеща Анна Семенович сподели в Instagram свои снимки като студентка и разказа под тях за прочутите си гърди.
За пръв път транссексуален се снима за Playboy Секси англичанката, която превзе Боливуд