1
Търгът за продажбата на обявената в несъстоятелност Русенска корабостроителница е спрян по молба на взискателя - синдиците на КТБ.
Това съобщи частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов, цитиран от БТА.

Взискателят има право да спре продажбата без да посочва мотиви. Търгът за корабостроителницата бе обявен на 5 септември тази година, а срокът за публичната продан изтича днес.

Заводът включва много сгради - цехове, станции, работилници, съоръжения, както и около 320 дка земя. Началната цена бе 32 277 554,25 лева.

Хаджииванов обясни, че няколко кандидат-купувачи - от България и чужбина, са проявили интерес.

"Русенска корабостроителница Запад" бе запечатана в края на февруари тази година. В предприятието работеха 102 души, които организираха и протести с искане заводът да бъде отворен.

По време на заседание на Областния съвет за тристранно сътрудничество, състояло се в средата на март т.г., временният синдик на "Русенска корабостроителница Запад" Росен Милошев обясни, че към края на август м.г. задълженията на дружеството са за 75,5 млн. лева, като от тях 34,7 млн. лева са към КТБ.

Синдиците на КТБ спорят с корабостроителница за 30 млн. лв. >>>  Сподели

ЛАЙФ Вижте звездите с най-пищен бюст
Големите бюстове винаги са привличали публиката. Някои известни дами се радват на пищни естествени гърди, които ги правят по-атрактивни на сцената.
64-годишна професорка стана модна икона ”Мис Плеймейт” в обятията на Слави Трифонов