1
НОИ издава по електронен път удостоверение за доход от пенсии от четири държави.

От началото на месеца на неговата интернет страница е активна нова административна е-услуга - "Издаване на удостоверение /образец УП-20/ за доходи от пенсии от други държави, изплащани чрез посредничеството на НОИ". Това съобщиха от осигурителния институт.

Чрез услугата всички, които живеят на територията на България и получават чрез НОИ своите пенсии, отпуснати от компетентните осигурителни институции в Германия, Русия, Украйна и Молдова, могат да подадат заявление онлайн, а след това - да получат документ, удостоверяващ размера и вида на тези плащания по избран от тях начин, включително и по електронен път.

За да ползват новата електронна услуга, потребителите трябва да притежават Квалифициран електронен подпис, издаден от български доставчик на удостоверителни услуги, или Персонален идентификационен код на НОИ.

Услугата е платена, като за изготвянето на посоченото удостоверение се заплаща сума съгласно Тарифата за цените и начините на ценообразуване за изготвяне на специализирани продукти и услуги.  Сподели

ЛАЙФ Бременната Кейт облече любимо розово палто
Принц Уилям и съпругата му Катрин пристигнаха в Ковънтри за специални двойните тържества.
Хали Бери показа всичко и нищо на червения килим Нотка расизъм около българската снаха на Джордан