1
Международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс (Standard & Poor's - S&P) остави без промяна дългосрочния кредитен рейтинг на Франция на равнище "АА" със стабилна перспектива, като очаква да бъде продължена правителствената програма на реформи, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Оценката за краткосрочния рейтинг на Франция също е оставен без промяна на равнище "А-1+".

Рейтинговата агенция отбеляза в съобщение снощи, че рейтингът отразява нейното мнение за просперитета на страната и силата на френските институции, подкрепящи френската кредитоспособност.

Стандард енд Пуърс посочва, че очаква правителството да продължи с постепенната бюджетна консолидация, както и с реформите в подкрепа на растежа.

Според агенцията ако икономическите, бюджетните и структурните реформи бъдат осъществени изцяло, те ще подкрепят повишаването на производителността и заетостта, подпомагайки и потенциала за икономически растеж.

Стандард енд Пуърс очаква бюджетният дефицит на Франция да продължи да намалява догодина до 2,7 процента от брутния вътрешен продукт, приближавайки се до желаните от правителството 2,6 процента за 2018 година.
 Сподели

ЛАЙФ Бременната Кейт облече любимо розово палто
Принц Уилям и съпругата му Катрин пристигнаха в Ковънтри за специални двойните тържества.
Хали Бери показа всичко и нищо на червения килим Нотка расизъм около българската снаха на Джордан