1
Банковата фондация Кайша мести централата си от Каталуния в Майорка. Първата и третата по големина банки също напускат автономната област.

Банковата фондация Кайша (La Caixa Banking Foundation), която управлява холдинговата компания, контролираща банката КайшаБанк (CaixaBank), съобщи, че ще премести централата си в Палма де Майорка, докато политическите вълнения в Каталуния продължават, информира Ройтерс, цитирана от БТА.

Най-голямата банка в Каталуния и трета в Испания - Кайшабанк (CaixaBank) - обяви в петък, че е решила да премести централата си от тази област във Валенсия.

Финансовата институция посочи, че е взела решението "в светлината на текущата политическа и социална ситуация в Каталуния".

По-рано през седмицата втората по големина банка в Каталуния - Сабадел (Sabadell) прехвърли юридическия си адрес от Каталуния в град Аликанте, автономна област Валенсия.

Няколко фирми с централи в Каталуния вече решиха да напуснат областта, която се готви да обяви независимост. Испанското правителство прие  указ, с който улесни компаниите да прехвърлят юридическите си адреси в страната.
 Сподели

ЛАЙФ Бременната Кейт облече любимо розово палто
Принц Уилям и съпругата му Катрин пристигнаха в Ковънтри за специални двойните тържества.
Хали Бери показа всичко и нищо на червения килим Нотка расизъм около българската снаха на Джордан