1
През тази година в Русия отчитат рекорден за цялата история на страната добив на зърно, съобщи президентът на страната Владимир Путин.

130 милиона тона, колкото е добива за 2017 година, е повече от добива на РСФСР по съветско време, съобщава агенция Фокус. Още миналата година Русия успя да надмине по добив традиционния си съперник в тази сфера - САЩ.

За сметка на какво е постигнат този успех и защо не е попречило дори хладното лято, пита руското издание „Взгляд".

Владимир Путин поздрави селскостопанските работници за професионалния им празник и каза, че втези показатели са достигнати в не най-благоприятните климатични условия". По този начин беше подобрен рекорда от съветските времена - 127 милиона тона през 1978 година.

Става дума за зърнения добив само на територията на РСФСР За споменатата година, в целия СССР добивът е възлизал на 238 милиона тона. За сравнение, през миналата година в Русия събраха 120 милиона тона зърно, което също беше рекорд, но само за постсъветските времена.

Днес, селското ни стопанство и като цяло агропромишления комплекс, е един от най-динамичните отртасли в нашата икономика', подчерта руският държавен глава.

Освен това. руският премиер Дмитрий Медведев по-рано констатира, че Русия е близо до изпълнението на доктрината за продоволствена сигурност и че страната се е върнала сред лидерите в световното агропроизводство.  Сподели

ЛАЙФ Паника в Бъкингам: Принц Хари без брачен договор
Внукът на британската кралица принц Хари се е отказал да подписва брачен договор с Меган Маркъл преди сватбата им, съобщава в. "Дейли мейл".
Тайните на най-влиятелните жени Как да мерим правилно кръвното си налягане