1
Хиляди служители от държавния сектор ще стачкуват в цяла Франция, като са планирани около 130 демонстрации в 90 от 96-те департамента на Франция.
За първи път от десетилетие деветте френски синдиката, представляващи работещите в държавния сектор, призоваха заедно за стачка днес срещу "отрицателните" правителствени реформи в заетостта, информира френската версия на сайта Локал, цитирана от БТА.

Общо към стачни действия са призовани 5,4 милиона работещи.

Макар катализаторът за протестите да се различава в отделните профсъюзи, основният фактор е правителственият план да бъдат закрити десетки хиляди работни места в държавния сектор плюс неотдавнашното замразяване на заплатите, опасността от намаляване на плащанията при болнични и трудовата реформа.

Профсъюз на учителите обяви, че почти половината от началните учители в Париж ще стачкуват, което ще доведе до затварянето на десетки училища.

Авиационните власти помолиха авиокомпаниите да отменят една трета от полетите на летищата в страната, заради очаквания недостиг на персонал.

За първи път от 2009 година синдикатите в болниците се присъединиха към стачния призив. Лекари, фармацевти и зъболекари са призовани да стачкуват заедно с медицинските сестри срещу условията на труд и бюджетните съкращения, като и срещу замразяването на заплатите и въвеждането отново на неплатения отпуск в случай на болест.  Сподели

ЛАЙФ Паника в Бъкингам: Принц Хари без брачен договор
Внукът на британската кралица принц Хари се е отказал да подписва брачен договор с Меган Маркъл преди сватбата им, съобщава в. "Дейли мейл".
Тайните на най-влиятелните жени Как да мерим правилно кръвното си налягане