1
Shell & MOH Aviation, съвместната компания на Shell Overseas Holdings и Motor Oil (Hellas) Corinth Refineries S.A ще доставя авиационно гориво на Летище София.

Това е първата локация извън границите на Гърция, където компанията ще доставя авиационно гориво. Доставчик за България ще бъде Shell & MOH Aviation Fuels Bulgaria, което е 100% дъщерно дружество на Shell & MOH Aviation.

„Авиационният бизнес на Shell продължава да е фокусиран върху стратегическото си разрастване в предварително избрани локации. Shell & MOH Aviation успешно развива бизнеса си в Гърция през последните 7 години и ние се радваме, че това разширяване обхваща и пазара в България. Най-важното е да имаме точната структура и правилната локация, за да осигурим на нашите клиенти възможно най-качествени и ефективни услуги. Ние вярваме, че такъв е случаят с Летище София, като с нетърпение очакваме да предложим най-доброто от продуктите Shell, професионално обслужване и високи стандарти на безопасност“ – коментира Адам Харисон, Генерален директор, Shell Aviation за Европа и Южна Африка.

„Щастливи сме, че Shell разширява своето бизнес присъствие в България като добавя доставките на авиационно гориво към портфолиото от бизнеси в страната. Вярваме, че със старта на тези активности на Летище София, ще допринесем към подобряване на офертата на авиационно гориво в България и по-нататъшното развитие на най-голямото летище в страната“, допълва Камелия Славейкова, Изпълнителен директор на Shell България.

За първите осем месеца на 2017 г. през летище София са преминали 4 363 140 пътници, което е увеличение от 41% спрямо същия период на предходната година. Самолетите, които са кацнали и излетели през август 2017 г. са се увеличили с 14% в сравнение със същия месец на миналата година. Летище София е един от ключовите югоизточни центрове в Европа, използван от водещи традиционни авиокомпании и големите нискотарифни превозвачи.

По повод на новината г-н Владимир Рапонджиев, изпълнителен директор на „Летище София“ ЕАД каза: „Радостен съм да приветствам навлизането на поредния доставчик на авиационно гориво на столичното летище. Вярвам, че сътрудничеството ни ще бъде изградено на добри взаимоотношения и ще допринесе за повишаване качеството на услугите по предоставяне на авиационно гориво до нашите партньори – авиокомпаниите.

“ Г-н Петрос Зорапас, Главен изпълнителен директор за Shell & MOH Aviation коментира: “Започването на оперативна дейност в първата за нас международна локация е особено вълнуващ и ключов момент за компанията. Ние имаме много силни позиции на гръцкия пазар и сме готови да разширим дейността си извън границите на Гърция. Аз съм изключително благодарен на нашите партньори в България, които ни се довериха. С нетърпение очаквам съвместното ни успешно и дълготрайно партньорство.“  Сподели

ЛАЙФ Паника в Бъкингам: Принц Хари без брачен договор
Внукът на британската кралица принц Хари се е отказал да подписва брачен договор с Меган Маркъл преди сватбата им, съобщава в. "Дейли мейл".
Тайните на най-влиятелните жени Как да мерим правилно кръвното си налягане