1
Международният валутен фонд (МВФ) очаква спад на петролните цени на световния пазар през 2017-2018 година до 50 долара за барел.
Това съобщават ТАСС и БТА, като цитират разпространената днес оценка на институцията за развитието на световната икономика.

Новите прогнози са представени преди започващото на 13 октомври есенно заседание на управляващите органи на Световната банка и МВФ (до 15 октомври). През април Фондът прогнозираше 55 долара за барел.

Според документа средната цена на черното злато през 2016 година е била 42,84 долара. Очаква се за 2017 година тя да достигне 50,28 долара, а през 2018-а малко да се понижи - до 50,17 долара.

За изчисляване на показателя се взимат средната аритметична стойност на британския, дубайския и западнотексаския сорт петрол.

По данни на МВФ въпреки продължаването на споразумението за равнищата на петролния добива в страните от ОПЕК, цените на суровината са се понижили на фона на по-високото от очакваното производство в САЩ  Сподели

ЛАЙФ Семейство Макрон празнува 10 г. брак на свещи
Президентът на Франция Еманюел Макрон и съпругата му Брижит са отпразнували в петък вечер във Версай десетата годишнина от брака си.
Клуни мина по червения килим с Амал и тъща си Никол Шерцингер: Самотна съм