1
Международният валутен фонд (МВФ) очаква спад на петролните цени на световния пазар през 2017-2018 година до 50 долара за барел.
Това съобщават ТАСС и БТА, като цитират разпространената днес оценка на институцията за развитието на световната икономика.

Новите прогнози са представени преди започващото на 13 октомври есенно заседание на управляващите органи на Световната банка и МВФ (до 15 октомври). През април Фондът прогнозираше 55 долара за барел.

Според документа средната цена на черното злато през 2016 година е била 42,84 долара. Очаква се за 2017 година тя да достигне 50,28 долара, а през 2018-а малко да се понижи - до 50,17 долара.

За изчисляване на показателя се взимат средната аритметична стойност на британския, дубайския и западнотексаския сорт петрол.

По данни на МВФ въпреки продължаването на споразумението за равнищата на петролния добива в страните от ОПЕК, цените на суровината са се понижили на фона на по-високото от очакваното производство в САЩ  Сподели

ЛАЙФ Паника в Бъкингам: Принц Хари без брачен договор
Внукът на британската кралица принц Хари се е отказал да подписва брачен договор с Меган Маркъл преди сватбата им, съобщава в. "Дейли мейл".
Тайните на най-влиятелните жени Как да мерим правилно кръвното си налягане