1
Бизнесът призова за прекратяване на негативните имиджови кампании и законотворчески инициативи, развалящи бизнес климата и рушащи инвеститорското доверие.
Това се казва в отворено писмо на Асоциацията на организациите на българските работодатели, които призовават държавата и обществото за подкрепа на българските предприемачи.

Като изразители на интересите на отговорните български работодатели сме длъжни да заявим, че общественият просперитет изисква насърчение и подкрепа за бизнеса, а не неоснователно насаждане на негативни настроения към него, се отбелязва в позицията.

Всеки може да регистрира фирма в рамките на по-малко от седмица, срещу разход до минималната работна заплата, но не всеки може да успее и да се утвърди като успешен и отговорен работодател, предприемач и инвеститор, изтъкват деловите среди.

Те напомнят, че след преминалата голяма икономическа криза са оцелели успешните, компетентните и работливите, отговорните и креативните предприемачи и на тях се дължат годишно 250 милиарда лева продажби /приходи/ на компаниите - при едва 6 милиарда лева общ обем на обществените поръчки, което е по-малко от 2,5 на сто от продажбите на компаниите у нас.

Близо милион българи не се оплакват, че не им плащат достатъчно, а са взели живота си в свои ръце, не разчитат на нагласени обществени поръчки, монополно положение или държавни помощи, а осигуряват работа на себе си и околните, създават стойност, плащат заплати и данъци, посочват от Асоциацията и изтъкват, че най-креативната и предприемчива част от обществото следва да получи уважение и признание, а не оклеветяване и охулване от синдикални и политически популисти.  Сподели

ЛАЙФ Паника в Бъкингам: Принц Хари без брачен договор
Внукът на британската кралица принц Хари се е отказал да подписва брачен договор с Меган Маркъл преди сватбата им, съобщава в. "Дейли мейл".
Тайните на най-влиятелните жени Как да мерим правилно кръвното си налягане