1
Около три четвърти от американците са на мнение, че най-богатите трябва да плащат повече, сочи проучване на Ройтерс и института Ипсос.

Проучването идва на фона докато президентът на САЩ Доналд Тръмп представя планове за данъчна реформа, която според критиците й ще доведе до повишаване на федералния дефицит чрез намаляване на корпоративните данъци и премахване на някои данъци, плащани от богатите, съобщава БТА

Очаква се днес Тръмп да посети Харисбърг, Пенсилвания, където ще обясни на група работници как според него те ще се възползват от неговата данъчна реформа, обявена преди две седмици.

Тръмп обяви, че неговият данъчен план ще бъде "чудо за средната класа" и ще насърчи икономическия растеж, създавайки по-добър данъчен климат за бизнеса. Очаква се той да съобщи на работниците, че неговият данъчен план вероятно ще даде на средното американско домакинство допълнителни 4000 долара, според част от предварително подготвената му реч.

Проучването, направено от 29 септември до 5 октомври установява, че 53 процента от анкетираните възрастни са на твърдото мнение, че най-богатите американци трябва да плащат по-високи данъци. Още 23 процента са до известна степен съгласни с това. Проектът за данъчни промени на Тръмп предвижда намаляване на корпоративния данък от 35 на 20 процента, както и най-високият подоходен данък за физически лица да бъде 35 процента вместо сегашните 39,6 на сто.  Сподели

ЛАЙФ Паника в Бъкингам: Принц Хари без брачен договор
Внукът на британската кралица принц Хари се е отказал да подписва брачен договор с Меган Маркъл преди сватбата им, съобщава в. "Дейли мейл".
Тайните на най-влиятелните жени Как да мерим правилно кръвното си налягане