1

На прага на зимния туристически сезон – колко ще ни струва ски почивката в родните и в алпийските курорти?

В края на октомври приключват ранните записвания в хотелите, както в родните, така и в ски курортите в чужбина, така че имаме последен шанс за евтина ски ваканция.

В Банско отстъпките при ранни резервации са 10-15%. В Боровец – 10% от цените на пакетите през активния сезон. А в Пампорово – 20% и то до средата на ноември.

МВР в готовност за зимния туристически сезон


Повечето пакети за ски в Алпите можем да намерим на промоционална цена до 15 октомври. През последните години немалко българи предпочитат пистите на Австрия, Швейцария, Италия и Франция.

Цената на ски ваканцията зависи и от туроператора, който я организира. За сравнение – седмица за двама в Боровец на българския пазар струва – 1 174 лв., а през английски оператор – 1 237, но и с включен чартър.

Българските туристи, които резервират през чужди агенции обаче са много малко, посочва Нова ТВ.
Очаква се от декември до март догодина страната ни да бъде посетена от 1.82 милиона чужди туристи. Основно от Турция, Румъния, Гърция, Македония и Великобритания. А българските туристи зад граница през зимните месеци ще бъдат 1.450 милиона.

АНКЕТА: Къде ходите на ски/сноуборд? 
 Сподели

ЛАЙФ Вижте звездите с най-пищен бюст
Големите бюстове винаги са привличали публиката. Някои известни дами се радват на пищни естествени гърди, които ги правят по-атрактивни на сцената.
64-годишна професорка стана модна икона ”Мис Плеймейт” в обятията на Слави Трифонов