1
Италианските власти заподозряха гиганта в производството на луксозни модни стоки "Гучи" в укриване на данъци.
От "Гучи" (Gucci), водещото подразделение на френската група "Керинг" (Kering), потвърдиха днес, че миналата седмица в офисите му в Италия са направени обиски, съобщи БТА.

Съдебните власти са започнали разследване по подозрения, че компанията укрива данъци, предаде Франс прес.

Според италианския в. "Стампа" миланската прокуратура подозира "Гучи", че години наред е декларирала дейности, водени в Италия, и по този начин е ощетила италианската хазна с 1,3 милиарда евро невнесени данъци. Разследващите твърдят, че имат свидетелски показания на бивш служител, който е бил уволнен.

Най-малко три дни миналата седмица те са правили обиски в новия ултрамодерен център на "Гучи" в Милано и в други офиси на компанията, твърди италианският всекидневник.

"Гучи" не е първият моден гигант, който е разследван от италианските власти поради същите причини.

През 2013 година "Прада" (Prada) бе принудена да изплати 470 милиона евро на данъчните власти в Италия, след като в продължение на 10 години бе декларирала в чужбина приходите си от бизнес в Италия, припомня АФП.

По същия модел италианската хазна получи през последните години 318 милиона евро от "Епъл" (Apple) и 306 милиона евро от "Гугъл" (Google). В момента продължават разследвания срещу "Амазон" (Amazon) и "Фейсбук" (Facebook) по същите причини, уточни Франс прес.  Сподели

ЛАЙФ Емилия показа годежния си пръстен
Емилия показа годежния си пръстен от новия си партньор в "Папараци", което ще бъде излъчено в неделя по bTV.
Джулиана Гани с гореща фотосесия сред природата Анна Ермакова - огнената дъщеря на Борис Бекер