1
Американският концерн Фейсбук открива нова централа в Лондон днес, която ще създаде 800 нови работни места в британската столица догодина, съобщава БТА.

Над половината от служителите в лондонския офис ще работят основно по компютърно и софтуерно инженерство, затова той ще стане най-големият център на Фейсбук за този тип дейност извън САЩ.

В новата централа ще бъде разположен и първият "стартъп инкубатор" (инкубатур за нововъзникващи успешни компании) на Фейсбук - Ел Ди Ен_ЛАБ (LDN_LAB), който ще помага на нови компании да се включат в британския дигитален сектор. Фейсбук откри първия си лондонски офис преди 10 години и новите позиции ще увеличат броя на служителите й във Великобритания до над 2300 към края на 2018 година.

Решението на Великобритания да напусне ЕС не обезкуражи Фейсбук, както и други американски гиганти от сферата на цифровите технологии като Гугъл (Google) и Амазон (Amazon), да разширява дейността си в Лондон.

Социалната мрежа обяви решението си да открие новата централа миналата година, малко след като Гугъл съобщи, че ще отвори нов център в града, където ще могат да работят общо над 7000 служители. Новият офис на Фейсбук в лондонския квартал Уест Енд е проектиран от известния архитект Франк Гери и е с площ 23 000 кв метра.  Сподели

ЛАЙФ София Борисова отбеляза 25 г. ”Романтика” с пищно тържество
Вчера топ дизайнерът София Борисова отпразнува сребърен юбилей на своята модна къща "Романтика фешън". Събитието се отличи с топла и изискана обстановка.
Бременната Лонгория се появи в рокля-комбинезон ДесиСлава на червения килим след раждането